Mondhygiëne

Mondhygiëne

Wij hebben er nadrukkelijk voor gekozen om naast tandartsen ook mondhygiënisten en een preventie-assistent in het team te hebben. Zij zijn gespecialiseerd in de aanvullende zorg die nodig is om de mond in topconditie te houden.

Door deze twee disciplines te scheiden kan efficiënter worden gewerkt. De mondhygiënist houdt zich met veel meer zaken bezig dan alleen de tanden. Het tandvlees is een belangrijk punt van aandacht.

Door een goede mondhygiëne kunnen tandbederf en veel tandvleesproblemen worden voorkomen. Daarbij gaat het niet alleen om het regelmatig goed poetsen van de tanden.

De mondhygiënisten van onze praktijk zijn gespecialiseerd in gebitsreiniging en behandeling van tandvleesproblemen. Ze geven wanneer nodig poetsinstructies en adviseren over de juiste reinigingsmiddelen voor het gebit.

Alles is erop gericht om het gebit zo lang mogelijk in optimale staat te houden. Dat is maatwerk, want iedere mond is anders en iedereen heeft een andere leefwijze. Samen met de tandartsen zorgen de mondhygiënisten ervoor dat de mond in een zo gezond mogelijke conditie blijft.

Bij elke halfjaarlijkse controle wordt de ruimte (pocket) tussen uw tand en uw tandvlees gemeten. Er wordt globaal onderzocht of uw tandvlees ontstoken is. Uw tandvlees krijgt dan een cijfer tijdens deze “pocketmeting”.

Patiënt worden

Bel ons vandaag

0224 – 57 10 70

Copyright © Tandartspraktijk Zuiderkaag

Website door Irmedia